Juldagen

Julafton är över för detta året, och trots omständigheterna hade jag en riktigt bra en. Det blev Jul i år igen, det blir helt enkelt vad man gör det till!
Jag har fått helt underbara julklappar! Tack vara Lucian har jag fått ungefär 20 fler än jag brukar få haha. Av min moster och hennes man fick jag en julklapp jag blev rörd av, brukar aldrig bli sån när jag får något men jag började seriöst lipa när jag såg var det var. Jag har länge velat göra en scrapbook av mina student och balbilder, men det har liksom inte blivit av. Men så öppnade jag en paket som kändes som en bok, när jag rivit av allt pappret fick jag en chock, jag kollade på mig själv på framsidan haha! Det var inte nån klister bok utan en riktig inbunden med tryckta sidor som en riktig bok. Med alla fina bilder från student och Bal, heelt underbar var den. En utav de finaste presenterna jag någonsin fått :)


Idag är det juldagen och snart dags för sen frukost här hemma. Efter det får jag väl kasta mig i duschen. Sen nån gång under dagen ramlar Filip in och då ska vi byta julklappar och jaga efter förfest till ikväll, vilket har varit med komplicerat än vanligt i år.. Men det löser sig förhoppningsvis! :)
Nu är det frulle dags!! God Jul <3

Dan före dan, före dopparedan!

Helt galet att det är julafton om 2 dagar :O Konstigt hur ens tidsperspektiv kan ändras när saker inte längre är som de ska, ingen skola, olika jobb rutiner osvosv.. Jaja, men imorgon kommer Moster Jonna med familj i alla fall, ska bli härligt att träffa dem och få busa med min lille älskling ^^

Idag har jag slagit in en massa julklappar, städat mitt rum lite och fått ett snabbbesök av min Eringsbodabo. Sen har Lisen också varit här och vi har bytt julklappar och pratat lite :) 
Efter det var det dags att för sista gången sätta lussekransen på huvudet.. Kändes så sorligt, det är verkligen med delade känslor jag lämnar den här vinterns Luciatid. Skönt att slippa sjunga "Sankta Lucia" men allt annat känns bara jobbigt att sluta med, jag har haft så fruktansvärt roligt. Kommer vara såå avundsjuk på nästa års Luciakandidater! Men de lär inte få släppa någon skiva, inga kan bli lika bra som oss Mohahahaha!
Iaf, så sjöng vi på torget i snöstorm och gick ett varv runt stan följt av skolorkestern och små tomtenissar. Efter det kom Ronnebys City utvecklare något, fram till oss och frågade om vi ville ha mat på Andra Våningen. Oh inte tackar vi nej till mat inte ;D Kommer verkligen sakna att vara såhär bortskämd! Kebab tallrik fick vi, det var riktigt gott. Extra gott när vi fick gå föra den extremt långa kön hoho ;) Neeeh jag vill inte att det här ska sluta :( Bläääh! Allt roligt ska ALLTID ta slut, det är så himla tröttsamt..

Efteråt sprang jag några rundor på stan och fixade de sista julklapparna! Så nu behöver jag inte stressa över det längre (y) Så när jag kom hem var det bara att slå in ännu fler klappar! Men nu är jag nog klar, tror jag..

Imorgon blir det till att stiga upp tidigt! Ska vara hos Tony och få massage kl 10, vilket verkligen behövs, min nacke, rygg och axlar mår inte så bra :(  Efter det får jag springa lite på stan, för jag börjar inte jobba förens kl 12, sen kommer jag vara på Shop VM till kl 18 om det inte dör ut med folk, vilket jag inte hoppas på för jag vill ha mina timmar!

Nu är det hopp i säng :)

Owl City - Fireflies <3


My winter wonderland

Jag har ändrat mig! I really like snow after all :) I alla fall när det är såhär mycket, i puderform och alldeles.... alldeles underbart vackert ;) Nej men jag gillar det verkligen, har alltid annars varit den som "neeej inte snö, blöt och kallt..." Okey att jag hatar det när det slaskar bort sen, men nu, nu är det fint :)

Igår var jag, Sanne, Fanny och Anna hos Sara på glöggmys, med lussebullar, pepparkakor och julmust! Det var super mysigt. Vi snackade en massa skit som vanligt, spionerade på folk genom fönstrerna där man kunde se rakt över till DropKick! Haha jag skulle nog kunna sitta i Saras fönster hela kvällarna och bara spana på alla lustiga människor som går förbi :P

Framåt 3 snåret på natten dundrade det in en go, glad och något rund om fötterna Filip till mig. Dock inte lika tosig och pratglad som sist så vi somnade rätt fort :P Idag har vi bara slappat och kollat på en massa avsnitt av Glee. Jag har bara det sista kvar nu och längtar verkligen till nästa säsong!! :D
Pga all snö fick vi verkligen gräva fram bilen så Filip kunde ta sig hem haha. Så sjukt mycket snö, upp till knäna :D

Innan det blev mörkt sprang jag runt och knäppte av lite bilder av all snö. Vill inget hellre än att kasta mig i snön på altanen nu, för det ser ut som ett stort, mjukt dun täcke!

Walkin' in a winter wonderland <3

sextonde-december-tvåtusennio

Halloj!
Idag har jag återupprättat lite utav mitt socialliv som de senaste veckorna varit lite frånvarande på vännerfronten, förutom mina Lussebrudar såklart!
Sanne kom och hämtade mig klockan två och vi körde till Anna i Karlshamn för att ta en fika på stan :) Stackars Annas kisekatt håller på att dö för han är gammal, så fort han reste sig upp efter att ha legat ramlade han ihop och bara lunkade runt. Simba var jätte fin innan, nu hade han blivit alldeles utmärglad stackaren :/
Vi åkte in till stan och fikade på Briggen(?), jag kan inte med Karlshamn, följde bara efter Anna haha! det var jätte mysigt i alla fall och vi satt och snackade ifatt om allt som hänt och vad vi hade för oss nu!  När Sanne och jag sen begav oss hemåt var det världens snöoväder, fick köra i 60 på E22an! Ganska läskigt var det, särskilt när Jeeparna tror de är stridsvagnar och MÅSTE köra om trots att de inte kan ta sig in någon stans så de sedan tvingar alla bakom att tvärnita så att den kan ta sig in i ledet igen! Varför liksom? :O

Sen var det dags att Lussa, idag på restaurangen Ekmans och "hörselfrämjande" något.. Tycktes kanske konstigt att vi skulle lussa för de som inte kunde höra oss. Men tur vissa kan nu tändas i teckenspråk ;D
efter Lussandet bytte vi om och drog oss bort till sporthallen och MaxiCup. Där såg man endel känningar spela fotboll och det var väl skoj de första 4 matcherna. Men sen började jag bli uttråkad och mådde lite halvdåligt, att äta en bit kladdkaka och en korv med bröd på en hel dag är nog inte så bra.. Så jag åkte hem och fick pappas hemlagade fiskgratäng!! Mums :9

Imorgon ska jag och Sanne dra till Karlskrona för att fixa de sista julklapparna och kläder till Juldagen + Nyår! Hoppas verkligen jag hittar något snyggt! Har varit lite dåligt med kläder på sistone tycker jag, hittar aldrig något jag vill ha. Men men!
Nu väntar Glee sen sängen :)


Taking chances

I´m back!
Veckan som gått har det verkligen varit fullt upp. Men helgen tog verkligen priset haha!
Min fredag började klockan 04.00 med hårfix och ombyte till Luciakläderna. Först samling sen kl 7 hade vi första uppträdet på Alfalaval, efter det rullade schemat. Vi besökte närmare bestämt 20 platser i fredags. Och avslutade dagen på Brunnen, med uppträde för en sal full med aspackade människor som inte precis lyssnade, men applådera, busvissla, slänga snuskkommentarer och tafsa kunde de.. Jaja vi fick god mat iaf (y)

Lördag: Samling Heliga Kors Kyrka kl halv 11. Och vad gjorde vi där? HEEEMLIIS ;) Ronnebyfolket kommer att veta snart! Det är känns helt galet iaf och har aldrig tidigare gjorts bland luciakandidaterna, men är man skitbra så är man! Dagen rullade på med massa lussbesök som vanligt och avslutades igen på brunnen där vi gjorde oss iordning för fest efter. Men cp vakterna vägrade släppa in 17åringarna på Natti, trots att det gått bra alla andra år! Alkoholpolicyn kan stoppa upp något nånstans.. De kan ha 93-94or på natti varje helg men detta gick inte igenom humm..

Söndag: Dagen D, kröning i sporthallen! Men innan dess besökte vi alla ålderdomshem i utkanterna av kommunen. Bla. Eringsboda, där Filip, Gill och Mikael kom och kikade.
Från munktrappan och torget åkte vi häst och vagn till sporthallen, men ett tåg av små tomtar med facklor efter oss :) I sporthallen blev jag för första gången lite nervös, har inte varit det under hela veckan. Men når vi tågat fram till mikrofonerna upptäckte jag strålkastarna som var riktade rakt i ögonen, så man såg inte ansiktet på en ända människa, bara ett svart folkhav haha! Bort med den nervositeten ;)
Annars kändes det sjukt mäktigt att stå och sjunga i sporthallen, synd att vi inte fick sjunga mer bara, tyckte vi hade lite för lite tid på oss! Ändå hade vi fått 2 mer låtar än förra året? :O Aja, det var kul iaf!

Efter kröningen åkte jag hem och umgicks med Filip. I lördags var det vår halvårs dag! Helt galet , det känns inte som att det gått så lång tid. Inte trodde jag för lite mer än 6 månader sen att jag skulle träffa någon som du <3

12-06-09

Friskhetstecken

Idag är det första dagen sedan i lördags jag varit feberfri! :)
Jag firade den här tisdagen med att gå till frisören och fixa håret, har varit hos frissan nästan en gång i månaden den senaste tiden! :O Skämma bort sig själv?
Efter min nyfärgning tog jag ett varv på stan och jag stötte snabbt på Luciakandidat nr7, Massis, vi gick runt och letade kläder inför helgen. Men jag hittade inte något alls som föll mig i smaken, så nu har jag inget att ha på mig fre-lör :'( Hittade inga julklappar heller! Eller jo Filips, men det var inte riktigt som jag ville ha det så jag måste fundera lite.. :P


Lite efter 3 kom Filip och hämtade mig, vi körde till Linus i Rosengården för att kolla på Greveholm och äta lussebullar :D Jag älskar Greveholm, lätt den bästa julkalendern någonsin! Haha men medan jag, Linus, Tina och Moa satt och ropade repliker kände jag hur MrPs huvud blev allt tyngre mot mitt och andningen förändrades, sötnosen hade somnat haha :D Alla kan ju inte vara lika glada för Greveholm ;)


Sen bar det av mot stan igen och det var dags för middag på GarlicHouse med jobbet! Mmmm.. det var underbart gott! Kycklingfilé med gorgonzola, klyftpotatis, rödvinssås och färska,stekta champinjoner :9 Sen Mangosorbét med varm hallonsås till efterrätt! Oh vad jag skrattade också, jobbarkompisarna är helt underbara haha :D Så ikväll var det Girls night out!


Nu är det dags för mig att krypa till kojs, men inte ska jag sova inte. Nej jag ska på oder av Filip kolla på Glee hela natten, eller tills jag somnar haha.. Han var här med 12 avsnitt till mig idag, så det är bara att börja! Har mina aningar om att jag kommer bli helt frälst i denna serien, jag är en sucker för musikal filmer och liknande :P Upp till bevis Glee!

Min Lussekrans och jag <3

Jag är helt såld på Rihannas album "Rated R", tycker nästan om varenda låt! Hon har verkligen lyckats med denna skivan :) Den går på spotify i ett, i ett... Bäst hittills är: Te Amo, Stupid inlove och Fire Bomb.

Idag har jag haft en slappdag som heter duga, det gäller ju att ladda upp inför alla Luciaframträdanden haha ;D För det är MÅNGA besök på listan nu, håller på nästan varje dag fram till den 18 december! Men jag klagar inte, det är hur roligt som helst. Särskilt nu när man blivit lite varm i kläderna och nervositeten släppt, då är det  bara att gå in och ha kul (y) Idag var vi och lussade på ett fullsatt Café och Matsal för rödakorsets pensionärsförening.
Efteråt fick vi mycket beröm och varsin låda After Eight :D Mumma! Första presenten vi fått, eller nej vi fick en tomflaska som det stod "Tjärö" på igår också hahahha tack.. Så nu har jag börjat bygga upp min lilla hög här hemma, får se hur lång tid det går innan jag dyker ner i chokladasken :O

Nu ska jag dyka ner under täcket, imorgon väntar mer Lucia, denna gången på Guö Värdshus! Missar Idol denna fredagen med, men som tur väl är har världen uppfunnit inspelningsbar digitalbox (y) För att citera en smålullig Johanna i fredags "Det kan HEELT seriöst vara den bästa saken som någonsin uppfunnits!! Nä men allvarligt!"
Natt Puss :*


Min Lusskrans och jag. Den här har jag fått order om att behandla som min bebis och hålla vid liv i TRE veckor! Höll på att ta död på den första natten.. Den stackarn :( Nu har jag bäddat in den fint i alla fall och ska vårda den med mitt liv haha!

TärnSanna

Det här inlägget kan vi börja med att gratta Linn Eriksson som är Ronnebys Lucia 2009! Linn kommer bli en toppen Lucia :) Så med detta kan de flesta räkna ut att jag blev tärna, men som tur väl är hänger jag inte läpp för detta, jag är nöjd ändå! Klart man blev lite besviken, det hade ju varit konstigt annars. Eller nej föresten, jag vet en som blev överlycklig för att hon INTE blev Lucia, haha söte Massis, den enda av luciakandidaterna genom alla tider som verkligen inte ville bli Lucia haha :D

Igår hade jag Filip här som höll mig lugn och glad, det var skönt/tur det! Vi motionerade ner till stan, han på longboard och jag på min "nya" racercykel haha. Men jag fick trampa för att hålla samma takt vill jag lova. Så det kändes inte liika onyttigt att kränga i sig chips och godis sen.. Filip var lite elak bara och sa att jag var tjock :O "Oh noo you didn't" Men det är svårt att vara sur på honom länge, så jag förlät honom haha ;D

Runt 8 tiden började det bli nervöst, redan vid 6 började jag få en massa sms av vänner som undrade hur det gått och så. Jag pendlade väl mellan att vilja bli Lucia och att inte alls vilja! Jag har kännt på mig hela dagen att Nina skulle bli lucia så när hon ringde till mig sa jag inte ens hej utan bara "Jag visste det, erkänn du blev Lucia" Haha stackarn ;P Men som sagt, kul för linn! :) Tack också alla underbara som har röstat på mig, alla har varit så gulliga mot mig, så tack, verkligen! <3

Idag har tog vi vårat numera färdiga luciatåg och åkte över till Tjärö för att lussa. Det var någon herrförening som hade julbord, så det var bara en massa fulla karlar så långt ögat kunde nå hahaha! Dock blev det knäpptyst så fort vi började sjunga, kocken kom till och med och frågade oss vad vi gjort med dem, de hade inte varit tysta en sekund sen de kom! Mja, där ser man var lite skönsång och riktigt snygga brudar kan göra ;)

Nej nu ska jag hoppa i säng, kanske borde och måste träna imorgon.. sen ska vi lussa på Café & Matsal också, det är fullrulle nästan varje dag nu fram till 18 dec!!
Godnatt :*




RSS 2.0